Sälja

Om du vill sälja något oavsett du är privatperson eller företag så kommer du och lämnar in det i vår lokal på Lastvägen 3 i Trelleborg (lokalen mellan Colorama och Elgruppen) under våra öppettider, så gör vi tillsammans en bedömning om vad vi kan ta emot för försäljning.

Skulle inte öppettiderna passa just dig så ring eller maila oss så kan vi säkert hitta en lösning.

Vill du lämna in ett större parti så ring först så avtalar vi en tid. Vi kan även hämta objekt om du inte har möjlighet att ta dig till vår lokal. Vid försäljning av hela hem, delar av hem, konkurs, dödsbon, källare, vind eller förråd kan du boka in ett kostnadsfritt hembesök.

Har du enstaka objekt går det naturligtvis bra att maila oss bilder och information om objekten så gör vi en bedömning om dessa är säljbara och återkommer så snabbt vi kan med svar.

När du har bestämt dig för att sälja skrivs en inlämningsorder. Där fyller vi i dina personuppgifter samt ditt kontonummer för insättning av likvid för sålda objekt efter auktionen. Du följa dina objekt och bud via Mina sidor på vår auktionssida.

Försäljningen redovisas 20 dagar efter auktionen.
Avgift per utrop (slagavgift) är 20 kr inklusive moms.
Försäljningsavgift per auktion är 20 % inklusive moms på det klubbade priset.

Om dina objekt mot förmodan inte skulle bli sålda på auktionen, har du 7 dagar på dig efter auktionen att kontakta oss eller hämta tillbaka dessa. Vi kan även lägga upp dem för auktion igen om det önskas. Görs inte något av detta tillfaller objektet/en Markus Auktioner att fritt förfoga över. Oftast skänks dessa objekt till hjälporganisationer såsom Lions.

Ångerrätt

Den försäljning som sker via Markus Auktioner AB omfattas av ångerrätt enligt den svenska lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Om köparen utnyttjar sin ångerrätt förbehåller sig Markus Auktioner AB rätten att utan föregående meddelande till Säljaren på nytt publicera föremålet för budgivning i enlighet med villkor enligt överenskommelse, varpå Markus Auktioner AB inte bär något ekonomiskt ansvar för förändringar av föremålets slutpris gentemot säljaren vid en omförsäljning.

Om köparen utnyttjar sin ångerrätt förbehåller sig Auktionsverket även rätten att återkräva eventuell utbetald ersättning från säljaren.